عندي اكلة بحبها جدا وفعلا عملتها قبل كده وانت هايلة هي شوربة البطاطس بالجزر اسمحولي انقلها لاني بجد نفسي تشوفوها معي
شوربة البطاطس والجزر
المقادير:
- 3 ملاعق زبد - بصلة مفرومة - 3 حبات جزر مفرومة - حبتا بطاطس مقطعتان لأجزاء صغيرة - لتر ونصف مرقة دجاج - كريمة كاملة الدسم للتزيين
الطريقة :
- ضعي الزبد في إناء عميق على النار ، ثم اقلي فيه البصل والجزر لمدة عشر دقائق ، وأضيفي بعد ذلك البطاطس واستمري في الطبخ لبضع دقائق مع تحريك المقادير من حين لأخر.
- بعد مرور ثلاث دقائق أضيفي المرقة ، ثم اتركي المقادير حتى تغلي ، وخففي درجة حرارة الفرن ، واستمري في الطبخ لمدة نصف ساعة ، أو حتى تنضج الخضر تماماً.
- انقلي المقادير إلى الخلاط الكهربائي ، واطحنيها حتى تحصلي على حساء ناعم ومتجانس ، واسكبيه في أطباق التقديم ، ثم زيني كل طبق بقليل من الكريمة .
جيبالكم معايا الباستا فلورا اكيد سمعتم عنها حاجه كده لذيذه
ا
2 كوب دقيق
2 بيضه
1\2 كوب سكر بودر
1\2 كوب سمنه
1 ملعقه صغيره بيكنج بودر
رشه فانيليا
بشر ليمونه(اختياري)
مربي مشمش او فراوله
الطريقه:
اولا نطحن السكر كويس حتي ينعم
وبعدين نضيف عليه السمنه ونخفق بالمضرب السلك حتي ياخذ القوام الكريمي
نضرب البيض (اللي بدرجه حراره الغرفه يعني تطلعيه قبلها من الثلاجه بفتره) مع الفانيليا وبشر الليمون وده اختياري بحب اضيفه للنكهه وعلشان محسش بزفاره البيض
اضيف البيض الي الخليط السابق واضرب بالمضرب تاني لحد ميصبح كريمي تاني ثم اضيف الدقيق (يفضل نخل الدقيق مرتين مع البيكنج بودر ) حتي تتكون عندك عجينه نصف لينه سهله التشكيل
اريح العجينه 1\2 ساعه ثم ابدأ التشكيل
اقسم العجينه 1\3 و2\3تلت وتلتين
التلتين هفردهم في صنيه مقاس 26 وافردها بصوابعي لحد متغطي قاع الصينيه كده هو
واحاول اعمل ليها جوانب كده لانها هتساعدني بعد كده في الديكور
وبعدين اجيب المربي (حوالي 1\2 برطمان متوسط)وافردها علي سطح العجينه مع ترك مسافه حوالي 1\2 سم من الجوانب بدون مربي
انامسبتش مسافه كبيره لاني عمله للجوانب ارتفاع هتساعدني في لصق الجزء العلوي (الحبال الطويله)في العحين بتاع القاع
الثلث اللي فاضل من العجين ققطعه حتت صغيره وافرده رول ااو احبال طويله رفيعه واحطه علي العجينه خطوط بالطول وبعدين فوقها خطوط بالعرض(علي شكل شبكه)
وعلشان نلم اطراف العجينه الملخبط نقرصها جامد باطرف صوابعنا من الجوانب(متخفوش مش هتزعل مهو كله لمصلحتها ههههههههه)
وهنا بعد مقرصناها
شفتوا بقي القرص جاب نتيجه ازاي واحلوت وبقت ست العرايس
وممكن تعملي كور صغيره جدا وتضعيها في نصف كل مربع لاعطاء شكل جمالي (اختياري) وفي ناس يبشروا باقي العجينه علي الوش بعد ميجمدوا العجينه كله تبع زوقك
وعلشان عملت في مقاس صينيه اقل من 26 فضلت عندي حته عجينه اركنها لاااااا ارميها لااااااااااااا وده يصح برضك
عملت بيها البسكوت ده وبعد مطلع لزقته كل شكل بشبيه بالمربي
وتدخليها الفرن علي نار متوسطه من 20 الي 30 دقيقه بس انا الصراحه مبقسش بوقت انا ببدأ اعرف انها دخلت السوي لما اشم ريحتها
والشهاده لله عليها ريحه روووووووووووووووووعه ما شمتها في حياتي في اي كيكيه او حلويات ...مميزه فعلا
وادي شكل العروسه بعد مخرجت من الكوافير............. قصدي من الفرن
وده شكل جانبي لها قبل مهجم عليها واقطعها حتت حتت بالسكينه
وادي صورتها بعد التقطيع المريع .............. تتاكل اكل هممممممممممممممم
وياسلام عليها بقي مع كوبايه شاي مظبوطه
معلش يابنات مش هقدر اعزم عليكم كل سنه وانتم طيبن بقي ......مقدرناش نقاوم هههه
موضوع: رد: مسابقة احلى اكلة الأحد يناير 03, 2010 11:12 am
كبدة إسكندراني
وقت التحضير:
15 دقيقة وقت الطهي:
15 دقيقة
المقادير:
1/2 كيلو كبدة (جاموسي) 4 ثمرات فلفل اخضر رومى متوسطة 6 فصوص ثوم كبيرة كوب زيت ذرة ملح وفلفل وبهارات ليمون + قليل من الخل
التحضير: 1-تقطع الكبدة مكعبات صغيرة 2-يقطع الفلفل الاخضر مكعبات صغيرة 3-يقطع الثوم شرائح صغيرة 4-تتبل الكبدة في الليمون و الخل لمدة ساعة تقريباً ثم تصفى
الطبخ:
1-يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماماً 2-تضاف الكبدة و تقلب جيداً حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها 3-تخرج الكبدة ماء منها و عندما تبداً في تشربه يوضع الفلفل و الثوم و الملح و الفلفل الاسود و تقلب قليلاً ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كلياً و تقدم ساخنة وياسلام بقي مع عيش فينو وهو سخن وادعيلي
منورة المسابقة يا قمر وعلى فكرة دى اكلتى المفضلة على العشاء والله وبموووووووووت فيها تسلم ايدك ها لسة فى متسابقين يا جماعة عاوزين اكلات لسة علشان نقدر نحكم
½ كوب سميد ¾ كوب دقيق ¼ كوب سكر 3 ملعقة كبيرة كاكاو ½ كوب زبدة طرية
2- للحشوة
½ كوب لبن زبادي 1 كوب جبن كريم 6 ملعقة كبيرة سكر 2 بيض مخفوق بشر ليمون (أو برتقال 2 ملعقة كبيرة شيكولاتة قطع ¾ كوب تمر وزبيب
الطريقة
1- للكيك
- يُخلط السميد والدقيق والسكر والكاكاو ثم تُضاف الزبدة الطرية مع العجن باليد حتى يتداخل المزيج و يتجانس تماماً . - يُوضع الكيك في قالب كيك 9 مع الضغط عليه باليد حتى يُغطى قاع القالب بالكامل بنفس السُمك . - يُخبز في فرن درجة حرارته 160 درجة لمدة 15 دقيقة.
2- للحشوة
- يُخلط لبن الزبادي مع الجبن الكريم - بدون ملح – والسكر جيداً و ذلك باستخدام مضرب السلك الكهربائي حتى يتداخل المزيج و يتجانس. - يُخفق البيض جانباً ثم يُضاف إلى مزيج الجبن مع الخلط الجيد . - يُضاف بشر الليمون وقطع الشكولاتة والزبيب وقطع التمر إلى الخليط السابق مع التقليب الجيد بالملعقة الخشب. - يُصب الحشو على الكيك السابق تسويته ، و يُخبز في فرن حرارته 180 درجة لمدة 35 – 40 دقيقة. - يُترك الكيك ليبرد و يُزين بالشيكولاته السايحة * - يُوضع الكيك بالثلاجة حتى يتماسك قبل التقديم ، و يُزين بالفاكهة الطازجة.
* مزيج الشكولاتة السايحة ( 2 ملعقة كبيرة قطر ،3 ملعقة كبيرة زبدة و ½ كوب شيكولاتة سايحة).