هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


عيش جو مصر معانا .. كلنا جدعان احلي شباب وبنات جدعان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلمركز تحميلدخولدخول الجدعاندخول السوابر

 

 صينية رقاق باللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Eskndrnia
مؤسسة منتديات كلنا جدعان
مؤسسة منتديات كلنا جدعان
Eskndrnia


العــمـــــر : 41
المــوقــــع : www.kollna.yoo7.com
عدد النقــاط : 55884
مساهمــاتـى : 479
انثى

صينية رقاق باللحمة المفرومة Empty
مُساهمةموضوع: صينية رقاق باللحمة المفرومة   صينية رقاق باللحمة المفرومة I_icon_minitimeالإثنين ديسمبر 07, 2009 8:49 pm

صينية رقاق باللحمة المفرومة 357.imgcache





الرقاق باللحمه المفرومه:




المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kollna.yoo7.com
بنوتة كيوت
جدع ملو هدومه
جدع ملو هدومه
بنوتة كيوت


العــمـــــر : 35
عدد النقــاط : 54850
مساهمــاتـى : 126
انثى

صينية رقاق باللحمة المفرومة Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية رقاق باللحمة المفرومة   صينية رقاق باللحمة المفرومة I_icon_minitimeالخميس ديسمبر 10, 2009 10:28 am

بموووووت فيها بجد تسلم ايدك اسكندرانية صينية رقاق باللحمة المفرومة Icon_cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينية رقاق باللحمة المفرومة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدي الاسرة والطفل :: مطعم الجدعان-
انتقل الى: