هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


عيش جو مصر معانا .. كلنا جدعان احلي شباب وبنات جدعان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلمركز تحميلدخولدخول الجدعاندخول السوابر

 

 نصائح للمطبخ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عاشقة الاسكندرية
جدع ملو هدومه
جدع ملو هدومه
عاشقة الاسكندرية


عدد النقــاط : 54743
مساهمــاتـى : 51
انثى

نصائح للمطبخ Empty
مُساهمةموضوع: نصائح للمطبخ   نصائح للمطبخ I_icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 16, 2009 3:54 pm

نصائح للمطبخ Ncq3fs4ntwev
نصائح للمطبخ 45592fc1ec

بسم الله الرحمن الرحيم


اخواتى موضوع غريب وممكن يكون مفيهوش جديد لكن لاحظت ان في بنات كتير دخول المطبخ لديهم بمثابه مهمه مستحيله المهم في شوية نصائح صغيرة كده عايزة اوضحها

اولا
دموع البصل
مشكله رخمه وممله جدا اما يكون مطلوب تقطيع البصل بس ليها حل من اتنين
اولا تحطى البطل قبل ما تنضفيه في حله فيها مايه لمده ساعتين وبعدين قشريه وقطعيه وانشاء الله مفيش دموع

ثانيا ودة اسرع نضفي البصل عادي جدا وحطيها في الفريزر نصف ساعه وبعد كده مش هيكون في دموع

لان هتان الطريقاتان يتم من خلالهما تطاير الروائح التى تسبب الدموع

تانى مشكله
زيادة الملح في الطعام

احيانا اثناء الظبخ بتكتشفي ان الملح زاد منك شوية
بس عادى لها حل بردو
وحسب نوع الاكل
والطرق هي
1 ممكن تجيبي بصله وتقطعيها صغير جدا وتحطيها في الاكل وهى هتمتص الملح
2 معلقه صغيرة من السكر متقلقيش مش هتحلون بس هتمتص الملح
3 ممكن تقشري ثمرة بطاطي صغيرة وتلقيها بالحله لمده عشر دقائق مثلا هتمص الملح بردو انشاء الله

تالت مشكله بقي
الاكل لو لزق في الحله
طبعا كتير بنسيب الاكل وبيلزق في الحله
ودى حلها بسيط خالص
غيري الحله خالص وبلاش فضايح نصائح للمطبخ Icon_cheesygrin

رابع مشكله

السسسسسسسسسسسمك

طبعا السمك اكله حلوة جدا لكن ريحتها مش حلوة خالص

طبعا بعد تبيل السمك بالثوم والليمون وغيرة مشكله القلي او الشوي بتبقي موجودة
الحل
انك تحطي نقط من الخل او نقط من عصير الليمون
والاضمن عشان الزيت ميفرقعش
يبقي تحطى نص ليمونه في صنيه القلي وكده تبقي ضربتي عصفورين بحجر مفيش ريحه وكمان طعم السمك هيبقي احلي


المشكله الخامسه
لو بتسلقي بيض والبيضه اتكسرت او حدث لها شرخ
في حلول كتير
ممكن تغلفيها بورق فويل ودة التقليدي
او ممكن تحطي معلقه ملح او ملعقه خل او معلقه من عصير الليمون للميه

سادسا
الشوى
ما اصعبها مغامرة لدي المبتدئين
في بعض الخطوات بتقلل من صعوبتها
يعني مثلا لو شوى فراخ او لحمه يبقي نكون حرصين علي ان نشيل الدهون منهم

2 بلاش استخدام الشوكه للتقليب عشان متتجرحش ويبقي شكلها مش لذيذ في التقديم
3 بلاش تقليب كتير يكفي مرة واحده او اثان
4 بالنسبه للسمك في انواع زي البلطي لازم يتحط لها ردة وفي انواع تانيه بتتلف في ورق فويل


سابعا
التحمير
طبعا التحمير بالذات في المطبخ بلاقي جري وخوف من السمن وحاجات كده
لكن في خطوات زي
1 تاكيدي تماما ان الصنينه اللى هتحمري فيها مفيهاش اى مايه ويستحسن ان تسيبها علي النار لمده 3 دقايق ومن ثم تضعي الزيت او السمن
2 اتاكدي تماما ان الزيت سخن تماما عشان التقليب يبقي سهل وميلزقش اللحوم او الفراخ


ثامنا السلق
طبعا دة مش مشكله
بس مثلا منناش ان الماء وصل لدرجه الغليان قبل ان نوضع فيه اللحوم او الفراخ او اى طعام
عدم وضع الملح مع الماء او بعد وضع اللحوم مباشرا لكن نحط الملح قبل ما تستوى بشوية
لو لاقيتي الاكل طول في السوى ممكن تحطى نص معلقه سكر وهتستوى علي طول



اما بقي الخضار والفاكهه والحفاظ عليهم

البطاطس والباذنجان من الخضار اللي بيسود اما يتقشر فالحل انك تحطيهم في ميه بملح
اما الفواكه زى التفاح والموز ممكن تحطيهم في عصير بالاخص عصير الليمون عشان لونهم ميغيرش
اما الخس والبقدونش والخضار الورقي عشان ميصفرش
اول ما تجبيهم تغسليهم كويس وتنشفيهم وبعد كده تلفيهم في فوطه وبعدها كيس نايلون وبكده هتقدري تحافظى عليهم 10 ايام وهيكونون جاهزين في اى وقت
بس كده مش فاكرة حاجه تانى نصائح للمطبخ Icon_redface
وياريت يكون في اى حاجه جديده ومفيدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح للمطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح للراحة النفسية
» نصائح مهمه لمدمني الشاى...
» بتشتكى من عدم زيارة مواضيعك م الاعضاء؟ نصائح تجل الاعضاء يهتمون بموضوعك

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدي الاسرة والطفل :: مطعم الجدعان-
انتقل الى: